بلاگ

نیما صادقی
نیما صادقی
هر پرنده شناسی باید بدونه!
دوره‌های فعال سایت

سینه کاردی

سینه کاردی

سینه کاردی پرنده چیست؟

اصطلاح سینه کاردی به حالتی اطلاق می‌شود که پرنده لاغر شده و عضلات سینه تحلیل رفته و استخوان ناحیه میانی سینه بیرون زده بنظر می‌رسد، این حالت ممکن است در هر عفونت مزمن یا سوء تغذیه ای بروز کند و بیشتر هم در پرنده‌های کوچک دیده می‌شود.

بنابراین برای درمان باید علت بیماری مشخص شود تا بتوان پرنده را به طور مناسبی درمان کرد.

عامل این بیماری که وارد معده پرنده می‌شود و ph مخاط معده افزایش می‌یابد و در نتیجه در هضم و جذب مواد غذایی اختلال ایجاد می‌کند؛ علت لاغری پرنده همین موضوع است. وقتی بدن پرنده هیچ مواد مغذی دریافت نکند، در عرض چند روز با توجه به دفع مواد مورد نیاز و مصرف گوشت و چربی سینه به عنوان کالری مورد نیاز تلف خواهد شد.

از دلایل رشد باکتری، رژیم غذایی فقیر و سرشار از چربی می‌باشد که فقدان اسیدیته سیستم گوارشی به شدت مانع از هضم پروتئین موجود در غذا می‌شود.

این بیماری نباید با بعضی بیماری‌های دیگر که علائمی شبیه این دارند، اشتباه برداشت شود. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به آسم، عفونت شدید روده و نوعی آبله، عوامل باکتریایی و انگل اشاره کرد که عامل مهم و پیش زمینه مناسب برای به وجود آمدن سینه کاردی پرنده است.

این اختلال لاغری پرنده را به دنبال دارد و وقتی پرنده هیچ مواد مغذی را دریافت نمی‌کند، مجبور می شود از گوشت و چربی سینه خود کالری کمکی را دریافت کند. بنابراین سینه پرنده تیغ مانند یا کاردی و پرنده لاغر می‌شود.

حال بهتر است در مورد سینه تیغ کردن (کاردی) پرنده بیشتر بدانیم!

1) عوامل محیطی

  • رطوبت زیاد محیط
  • ازدحام زیاد پرنده در یک محیط یا قفس (غذای کمتری به پرنده ضعیف می‌رسد)
  • قاطی شدن مدفوع در دان مصرفی (انتقال بیماری از طریق خوردن اووسیت‌های دفع شده در مدفوع بیشتر مشاهده می‌گردد)
  • رشد باکتری‌های بیماری زا و انگل‌ها
  • تغذیه نامناسب و پر چرب پرنده

2) علائم

  • اسهال زرد یا سفید
  • کاهش وزن
  • جناغ سینه بیرون می‌زند
  • گاهی تغییر رنگ نوک پرنده
  • اشتهای زیاد به آب
  • بدن پف کرده
  • لاغر شدن پرنده
  • تیز شدن شدید جناغ سینه

گاهی پرندگان مبتلا بدون آن که ظاهراً به این بیماری مبتلا شده باشند و در حالتی که به ظاهر از وضعیت خوبی برخوردارند بطور غیر قابل انتظاری تلف می‌شوند چنین حالتی در پرندگان جوان بیشتر اتفاق می‌افتد.

3) راه های پیشگیری

  • استفاده از پروبیوتیک هفته ای یک بار در غذای تخم مرغی
  • استفاده از سرکه سیب یا آب لیمو دو قطره در جا آبی هفته ای یک روز
  • استفاده از آنتی بیوتیک‌ها هر ماه 1 روز ترجیحا تایلوزین تارتارات نیم گرم در 1 لیتر آب (حتما مقداری هم عسل به همراه تایلوزین استفاده نمایید)

4) روش های درمان

  1. برای درمان باید ابتدا تغذیه سبزی و میوه و تخم مرغی را قطع کنیم
  2. مصرف پروبیوتیک به همراه پوره بادام
  3. دمای محیط پرنده را تا 30 درجه برسانیم و به مدت 5 روز از سرکه سیب استفاده نماییم. می‌توانید هر صبح 5 قطره در جا آبی سرکه سیب طبیعی اضافه کنید
  4. استفاده ازتایلوزین تارتارات به مدت 3 روز طبق دوز بالا
  5. استفاده از لامپ مادون قرمز سه بار در روز هر بار 30 دقیقه (با فاصله 40 سانتی از قفس)
  6. افزایش دما به 30 درجه
  7. استفاده از دانه‌های جوانه زده و پودر بادام و پسته (از دادن غذای تخم مرغی خودداری کنید)
  8. اطراف قفس رو بپوشانید تا از ایجاد استرس جلو گیری شود (باعث پیشرفت بیماری می‌شود)
  9. تخم کاهو و خرفه را هم یک روز در میان یک شصتی در قفس پرنده‌ها برای تغذیه قرار دهید
  10. همچنین سیب زمینی آب پز یکی از مفید ترین و بهترین تغذیه برای سینه کاردی است
  11. استفاده از TNT اصل طبق دستور مندرج
  12. داروی سلفا دی میزوکسین داخل آب آشامیدنی
  13. آنتی بیوتیک‌های وسیع الیف و ضد قارچ‌های لوترسیلین، نیتروتن، تتراسیکلین، بیوسرین

 

5) سرکه سیب

سرکه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضد عفونی کنندگی است‌. ضد باکتری و ضد قارچ بوده و باعث ارتقاء عمل سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا می‌باشد. همچنین مقدار پتاسیم بدن را تنظیم نموده و در نتیجه به حفظ تعادل اسیدی – بازی خون کمک می‌نماید و برای تصلب شراین مفیدست چرا که هنگام مستحکم شدن استخوان‌ها توده کلسیمی موجود در مفاصل را تجزیه کرده و باعث تسریع گردش خون می‌شود.

این نوع سرکه برای درمان مسمومیت غذایی و ناراحتی گوارشی بسیار مفید بوده و عفونت مجاری ادار را بهبود می‌بخشد؛ فشار خون بالا را کاهش داده و باعث جایگزینی و جبران پتاسیم از دست رفته می‌گردد. سرکه سیب چربی سوز بوده وچربی اضافی بدن را دفع می‌نماید؛ همچنین از بروز بعضی از سرطان‌ها جلوگیری کرده و پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

از آن جایی که سرکه سیب دارای بتاکاروتن و پکتین می‌باشد، برای هضم بهتر مواد غذایی موثر است (بتاکاروتن از سرطان جلوگیری می‌کند و پکتین که نوعی فیبر غذایی است با مواد سرطانزا در محیط روده ترکیب و باعث دفع سریعتر آن ها می‌شود. سرکه سیب به عنوان ماده ای برعلیه عفونت‌ها استفاده شده و در کل عصاره طبیعی سیب است که مواد سمی و زائد بدن را از بین می‌برد.

لازم به ذکر است که سرکه سیب به همراه هویج، باعث افزایش خواص آن می‌شود و در درجه اول برای نگهداری پیشگیرانه و تنظیم اسیدیته طبیعی در دستگاه گوارش پرندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد و جهت حفظ فلور در روده‌ها مناسب می‌باشد.

مقدار اسید استیک موجود در سرکه سیب برحسب درجه و یا درصد می‌باشد. سرکه سیب 5% و یا 5 درجه که در بیشتر فروشگاه‌ها موجود است در آب مصرفی پرنده ریخته شده و طی یک یا دو بار در هفته بصورت یک قاشق غذاخوری (15میلی لیتر) در یک لیتر آب، در اختیار پرنده قرار می‌گیرد که می‌توان در تمام اوقات سال از آن برای آب مصرفی پرنده استفاده کرد. بعضی از پرورش دهندگان نیز، این محلول را در تمام دوران تخمگذاری و جوجه داری مورد استفاده قرار می‌دهند.

غلظت اسیدیته درون دستگاه گوارش پرندگان، برای برخورداری از عملکرد صحیح آنزیم‌ها بر روی پروتیین‌ها می‌باید دارای PH بین 2 تا 3 باشد؛ کمبود و یا فقدان این مقدار از اسیدیته در سیستم گوارش، باعث ایجاد رشد تعداد زیادی باکتری موسوم به مگاباکتری گردیده و مقدار PH موجود را به 6 تا 7 می‌رساند! مگاباکتری مانع هضم پروتیین‌های موجود شده و پرنده به دلیل از دست دادن تدریجی وزن خود و در نتیجه ازدیاد و سرعت تکثیر مگاباکتری، به بیماری گوشت ریزی سریع یا سینه کاردی مبتلا می‌شود که متاسفانه اغلب اوقات این بیماری موجب تلف شدن پرنده می‌گردد.

سرکه سیب 5% در لیتر می‌تواند تعادل اسیدی – بازی دستگاه گوارش پرنده را درحالت نرمال و با PH بین 2 تا 3 حفظ نموده و از تلف شدنش جلوگیری نماید البته می‌توان یک هفته از سرکه سیب و هفته بعد از آب لیمو تازه به صورت چرخشی استفاده شود.

ممنون از اینکه ما رو تا آخر این مقاله همراهی کردید :)

آخرین مقالات
از لحاظ تاریخچه، ویتامین‌ها طبقه مجزایی از مواد مغذی هستند که با همدیگر، به عنوان ریزمغذی‌های آلی که در جیره غذایی به طور مطلق ضروری هستند، طبقه بندی می‌شوند. طیور به ۱۳ نوع ویتامین نیاز دارند. در این مقاله به بررسی بیشتر این ویتامین‌ها می‌پردازیم.
123
بازدید
ویتامین‌ها ترکیبات آلی هستند که ضرورت ویژه‌ای جهت اعمال حیاتی بدن همانند رشد، سلامتی، تولید مثل و ... دارند. در جوجه‌های در حال رشد، کمبود ویتامین B12 سبب کاهش اضافه وزن و مصرفِ خوراک شده که با پردآوری ضعیف و اختلالات عصبی همراه است.
212
بازدید
نقش اساسی و بسیار ارزنده ویتامین‌ها، در فرآیند فیزیولوژیکی و متابولیسم اندام طیور و دام برکسی پوشیده نیست؛ یکی از مهم‌ترین این ویتامین‌ها، ویتامین A می‌باشد که عدم توجه به آن می‌تواند آثار مخربی را برای طیور فراهم آورد.
142
بازدید
کریزای عفونی ماکیان یکی دیگر از بیماری‌های عفونی، حاد و مسری باکتریایی است که با ایجاد عفونت در بخش‌های بالایی دستگاه تنفس پرنده، باعث تورم سینوس‌های بالای چشم پرنده و تغییر چهره و تورم صورت در پرندگان مبتلا می‌گردد.
221
بازدید
جوجه‌های تازه بسیار حساس هستند چون در اصلاح نژاد آن‌ها بیشتر به گوشت آن‌ها توجه شده است. یکی از ناهنجاری‌هایی که در این جوجه‌ها وجود دارد لنگیدن پای آن‌هاست که در بیشتر مواقع در جوجه‌های گوشتی دیده می‌شود.
302
بازدید
پستینگ یا انسداد مقعد جوجه زمانی رخ می‌دهد که مدفوع جوجه بر روی مقعد آن خشک گردیده و مانع از این می‌شود که جوجه بتواند فضولات خویش را دفع نماید. این نقص‌ در صورت دوام می‌تواند باعث مرگ جوجه گردد!
154
بازدید
همه‌ی ما عطسه می‌کنیم. همان طور که می‌دانیم عطسه پاسخی برای تحریک بینی توسط جسم خارجی است. اکثر پرندگان نیز برای خارج کردن جسم خارجی از بینی خود عطسه می‌زنند. اما گاهی...
118
بازدید
آنفولانزای پرندگان یا مرغی، به گروهی از بیماری‌های عفونی گفته می‌شود که به‌ وسیله‌ی ویرو‌س‌های آنفولانزایی ایجاد می‌شوند که پرندگان را عفونی کرده و آن‌ها را بیمار می‌کنند. H5N1، نوعی از آنفولانزای مرغی است که موجب عفونت شدید شده و میزان مرگ‌ و میر بالایی دارد...
343
بازدید
بی شک گشنیز یکی از غذاهای مورد علاقه ی پرندگانی مثل قناری و طوطی سانان بوده و به همین دلیلی لازم است که اطلاعات مختصری از این سبزی در اختیار شما دوستداران گذاشته تا هم با خواص آن آشنا بشوید و هم از این سبزی در غذای هفتگی پرنده‌ی خود استفاده کنید...
221
بازدید
بیماری گامبورو را می‌توان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ماکیان جوان در سراسر جهان دانست. این بیماری اولین بار در سال ۱۹۶۲ گزارش شد و به علت شدت آسیب وارد به کلیه‌ها، نفروز پرندگان نام گرفت. ویروس این بیماری می‌تواند از پرنده‌ای به پرنده دیگر و از طریق هوا منتقل شود...
176
بازدید
میخچه یک وضعیت التهابی و دژنراتیو در پای پرندگان و طیور می‌باشد. از زمانی که پای پرنده دچار عفونت می‌گردد، پیشرفت و شدت دژنراسیون سریع‌تر خواهد بود. این پدیده به طور معمول، در اکثر پرنده‌هایی که در قفس و در شرایط بد نگهداری می‌شوند، دیده می‌شود...
401
بازدید
بیماری آبله ازجمله بیماری‌هایی است که در صنعت پرورش طیور از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا با بروز این بیماری سطح تولید تخم کاهش و میزان مرگ‌ و میر افزایش می‌یابد. بیشتر پرندگان از جمله طیور، پرندگان زینتی و بیش از ۶۰ گونه از پرندگان حیات وحش نسبت به این ویروس حساس هستند...
312
بازدید
مکمل‌های ب کمپلکس ویتامین‌های ب محلول در آب هستند؛ ویتامین‌هایی در بدن طیور ذخیره نمی‌شوند و برای همین باید در رژیم غذایی روزمره‌ پرنده تان وجود داشته باشند. ویتامین‌های گروه ب وظایف خیلی مهمی در بدن پرنده دارند و برای حفظ سلامتی‌ پرنده تان حیاتی‌‌ هستند...
466
بازدید
بیماری برونشیت یکی از بیماری‌های شیوع در بین پرندگان می‌باشد که سیستم تنفسی و دستگاه تناسلی پرنده را آلوده و تحت تأثیر قرار می‌دهد. برای فعالان حوزه پرورش و تکثیر پرندگانی هم چون مرغ این بیماری یک معضل همیشگی است و باید با شناخت این بیماری و راهکارهای درمان آن آشنا شوند.
512
بازدید
در گذشته به دلیل تلفات سنگینی که این بیماری تحمیل می‌کرد با نام طاعون مرغی یا مرغ میری شناخته می‌شد که نام اصلی این بیماری، نیوکاسل می‌باشد. عامل بیماری نیوکاسل ویروسی از خانواده پارامیکسوویریده است.
533
بازدید
اصطلاح سینه کاردی به حالتی اطلاق می‌شود که پرنده لاغر شده و عضلات سینه تحلیل رفته و استخوان ناحیه میانی سینه بیرون زده بنظر می‌رسد، این حالت ممکن است در هر عفونت مزمن یا سوء تغذیه ای بروز کند و بیشتر هم در پرنده‌های کوچک دیده می‌شود.
567
بازدید
یماری کانیبالیسم (cannibalism) یک رفتار پرخاشگرانه و تهاجمی در پرندگان می‌باشد که تولید کنندگان نمی‌‎توانند از آن چشم پوشی کنند. این عارضه در طیور اهلی متداول است و در اثر آن مرغ‌ها به یکدیگر نوک زده و با ایجاد جراحات باعث تلفات زیادی می‌شوند!
501
بازدید

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

فروشگاه
0 لیست علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من